JAVNI POZIVI

Početni datum
Krajnji datum

20Feb

Javno nadmetanje br. 03-PS/19 (prodaja sadnica bijelog bora i smrče)

ZATVORENO

DATUM ZAVRŠETKA: 04.03.2019.

Na osnovu Odluke direktora društva o raspisivanju Javnog nadmetanja putem prikupljanja pismenih ponuda,  br. 03-454-1/19  od  20.02.2019.raspisuje se:

 J A V N O    N A D M E T A NJ E  br. 03–PS/19

Prodaja sadnica bijelog bora  (sarosti 2+0) PJ Šumarija Olovo - rasadnik - LOT-1,

Prodaja sadnica bijelog bora  (sarosti 2+0) PJ Šumarija Žepče - rasadnik - LOT-2,

Prodaja sadnica bijelog bora  (sarosti 2+0) PJ Šumarija Zavidovići- rasadnik - LOT-3,

Prodaja sadnica smrče  (sarosti 3+0) PJ Šumarija Žepče - rasadnik - LOT-4

Prodaja sadnica smrče  (sarosti 3+0) PJ Šumarija Zavidovići - rasadnik - LOT-5

 Pravo učešća imaju sva fizička i pravna lica.

Ukoliko ponudu dostavlja fizičko lice potrebno je dostaviti:

1. Podatke o fizičkom licu ( ime, prezime, ime jednog roditelja, broj žiro računa i naziv banke, adresa i broj telefona)

2. Dokaz o uplati garancije za ozbiljnost ponude, za svaki lot posebna uplata na posebnoj uplatnici ( 10% od početne vrijednosti lot-a, kako je navedeno po lot-ovima).

3. Cjenovni obrazac ponude u KM potpisan od strane ponuđača sa brojem lota na koji se aplicira.

Ukoliko ponudu dostavlja pravno lice potrebno je dostaviti:

1. Podatke o pravnom licu ( rješenje o upisu u sudski registar, ovjereno od strane nadležnog  organa, ime ovlaštenog lica za zastupanje u postupku licitacije, adresa, broj telefona, broj žiro računa, broj i naziv banke)

2. Uvjerenje o poreznoj registraciji,

3.Dokaz o uplati garancije za ozbiljnost ponude, za svaki lot posebna uplata na posebnoj uplatnici ( 10% od početne vrijednosti lot-a, kako je navedeno po lot-ovima).

4.Cjenovni obrazac ponude u KM mora biti i ovjerena pečatom pravnog lica sa brojem lota na koji se aplicira.

Kriterij za odabir najuspješnijeg ponuđača, u svojstvu kupca, je najviša ponuđena cijena, a aplicirati se ne može na količinu manju od 10.000,00 sadnica.

Ugovor će se dodijeliti prvorangiranom ponuđaču koji je ponudio najvišu cijenu za količinu na koju je aplicirao. Ukoliko preostane količina sadnica, ugovor će se dodijeliti drugorangiranom ponuđaču za preostalu količinu sadnica ili količinu na koju je aplicirao i tako redom.

Za jednokratnu prodaju sadnog materijala Uprava društva odobrava popust (od 5000 do 10000   KM=2%, od 10000 do 20000 KM=3%, preko  20000  KM=5%)

Licitacija će biti punovažna i ako ponudu dostavi samo jedan ponuđač za jedan lot.

Ponuda mora biti potpisana od strane podnosioca a ako je ponuđač pravno lice mora biti i ovjerena pečatom pravnog lica.

Ponude slati u zatvorenoj koverti najkasnije do 04.03.2019. godine do 10:00 sati  na protokol JP “ŠPD ZDK” d.o.o. Zavidovići, sa naznakom ''Licitacija br. 03 – PS/19 –Prodaja sadnica bjelog bora ili smrče – NE OTVARATI .

Rok za dostavljanje ponuda ističe 04.03.2019. godine u 10:00 sati. Ponude koje su dostavljene po isteku ovog roka će biti vraćene ponuđaču neotvorene.

Prijave slati na adresu JP “ŠPD ZDK” d.o.o. Zavidovići, Ulica Alije Izetbegovića br.25. Zavidovići.

Javno otvaranje će se obaviti dana 04.03.2019.godine u 11:00 sati u prostorijama Uprave društva u Zavidovićima u Ulici Alije Izetbegovića br. 25.

Cjenovni obrazac ponude treba biti potpisan i popečaćen.

O rezultatima licitacije ponuđači će biti blagovremeno obavješteni. Zapisnik sa otvaranja ponuda će se učesnicima dostaviti u roku od 3 dana. Učesnicima u licitaciji čije ponude ne budu prihvaćene, uplaćena garancija od 10 % će biti vraćena nakon okončanja licitacije.

Ukoliko je ponuđena jedinična cijena po bilo kojoj klasi neodređena ili niža od početnih cijena u obrascima, ponuda će se smatrati neprihvatljivom i kao takva će biti odbijena. Ne može se ponuditi cijena manja od početne cijene prodavca.

Dodatne informacije o javnom nadmetanju kao i cjenovni obrazac ponude, možete preuzeti ovdje.