JAVNI POZIVI

Početni datum
Krajnji datum

25Apr

Odluke o poništenju postupka javne nabavke za LOT - 1 i LOT - 2 i izboru najpovoljnijeg ponuđača za LOT - 3

ZATVORENO

DATUM ZAVRŠETKA: 30.04.2019.

Na osnovu članova 69. i 70. Zakona o javnim nabavkama BiH  (Službeni glasnik BiH broj 39/14,) a u skladu sa preporukom Komisije za javne nabavke, date u Zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda od 24.04.2019. godine, donose se slijedeće

O  D  L  U  K  E

Poništenju postupka javne nabavke (LOT – 1 i LOT – 2) i izboru najpovoljnijeg ponuđača(LOT – 3)

(Rasadničke usluge za potrebe JP "ŠPD ZDK" d.o.o. Zavidovići, br.16-2/19)

Na osnovu odluke o imenovanju komisije od 22.04.2019. godine, komisija je dana 24.04.2019. godine izvršila otvaranje blagovremeno pristiglih ponuda. Svi članovi komisije su bili prisutni na javnom otvaranju ponuda kao i na sastanku prilikom pregleda i vrednovanja ponuda.

Komisija je konstatovala u postupku nabavke Rasadničkih usluga za LOT – 1 (Rasadnik Olovo) i LOT – 2 (Rasadnik Zavidovići), nije pristigla niti jedna ponuda, te se u skaldu sa članom 69. stav (2) tačka a) Zakona o javnim nabavkama, donose Odluke o poništenju postupka javne nabavke za ova dva lota.

Za LOT – 3 (Rasadnik Tešanj) pomenutog postupka nabavke, pristigla je jedna ponuda, za učestvovanje u javnoj nabavci, i to od ponuđača „OMERBAŠIĆ“, vl. Omerbašić Amela, Tešanj. Pristigla ponuda je u skladu sa tenderskom dokumentacijom, i formalno – pravno ispravna, te se za najpovoljnijeg ponuđača prihvata navedena ponuda, na osnovu čega je sačinjena odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača za LOT – 3.

Ponuđaču „Omerbašić“Tešanj bit će ponuđeno zaključivanje ugovora.

Potpisane odluke za sva tri lota, možete preuzeti ovdje. 

Protiv ove odluke može se izjaviti žalba JP “ŠPD ZDK” d.o.o. Zavidovići u roku od 5 (pet) dana od dana prijema odluke.