JAVNI POZIVI

Početni datum
Krajnji datum

03May

Odluke o izboru najpovoljnjijeg ponuđača u postupku nabavke rezervnih dijelova za motorne pile, br. 49/19

ZATVORENO

DATUM ZAVRŠETKA: 13.05.2019.

Na osnovu člana 70. Zakona o javnim nabavkama BiH (Službeni glasnik BiH, br. 39/14) a shodno Zapisniku  o pregledu i ocjeni ponuda Komisije za javne nabavke br. 49/19 od 29.04.2019  godine, donose se

O D L U K E

o izboru najpovoljnijeg ponuđača

(Nabavka rezervnih dijelova za motorne pile, br.49/19)

Na osnovu  javnog poziva o nabavci broj 49/19 – Otvoreni postupak za nabavku rezervnih dijelova za motorne pile, za potrebe JP ''ŠPD ZDK'' d.o.o. Zavidovići, proveden je postupak prikupljanja i otvaranja ponuda.

Komisija za javnu nabavku, u Zapisniku o javnom otvaranju ponuda u postupku javne nabavke putem otvorenog postupka za LOT – 1 – Nabavka rezervnih dijelova za motorne pile HUSQWARNA 372 XP, konstatovala je prispijeće jedne ponude za učešće u nadmetanju po navedenom javnom pozivu i to od ponuđača „THOR“d.o.o. Doboj.

Uvidom u dostavljene ponude i dostavljenu dokumentaciju, te suštinskom provjerom sadržaja i validnosti ponuda, komisija je konstatovala da je ponuda ponuđača „THOR“d.o.o. Doboj prihvatljiva, jer je ista dostavljena u skladu s tenderskom dokumentacijom.

Kako je na predmetni lot pristigla jedna ponuda, nisu bili ispunjeni uslovi za vođenje e – aukcije.

S obzirom da je dostavljena ponuda prihvatljiva i da ne prelazi procijenjenu vrijednost sporazuma, donesena je odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača (za LOT – 1),i predloženo sklapanje ugovora o međusobnim pravima i obavezama ugovornih organa.

Odluku možete preuzeti ovdje.

Komisija za javnu nabavku, u Zapisniku o javnom otvaranju ponuda u postupku javne nabavke putem otvorenog postupka za LOT – 2 – Nabavka rezervnih dijelova za motorne pile STIHL MS 440, konstatovala je prispijeće jedne ponude za učešće u nadmetanju po navedenom javnom pozivu i to od ponuđača „PROX“ d.o.o. Ilidža.

Uvidom u dostavljene ponude i dostavljenu dokumentaciju, te suštinskom provjerom sadržaja i validnosti ponuda, komisija je konstatovala da je ponuda ponuđača „PROX"d.o.o. Ilidža, prihvatljiva, jer je ista dostavljena u skladu s tenderskom dokumentacijom .

Kako je na predmetni lot pristigla jedna ponuda, nisu bili ispunjeni uslovi za vođenje e – aukcije.

S obzirom da je dostavljena ponuda prihvatljiva i da ne prelazi procijenjenu vrijednost sporazuma, donesena je odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača (za LOT –  2), i predloženo sklapanje ugovora o međusobnim pravima i obavezama ugovornih organa.

Odluku možete preuzeti ovdje.

Protiv ovih odluka, može se uložiti žalba Direktoru društva JP“ŠPD ZDK“ d.o.o.Zavidovići u roku od 10 (deset) dana od dana prijema odluke.