JAVNI POZIVI

Početni datum
Krajnji datum

18Jun

Odluka o usvajanju Žalbe ponuđača, i Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača u postupku nabavke Rezervnih dijelova za LKT traktore, br. 51/19

ZATVORENO

DATUM ZAVRŠETKA: 24.06.2019.

Na osnovu člana 100. (Stav 3.) i člana 70. Zakona o javnim nabavkama BiH  (Službeni glasnik BiH broj 39/14) a shodno zaprimljenoj Žalbi žalitelja „FORESTER“d.o.o. Sarajevo i Odluci o usvajanju iste, br. 51-O/19, te stavljanju van snage Odluke o poništenju postupka javne nabavke br. 51/19, donosi se  

O D L U K A

o izboru najpovoljnijeg ponuđača

(Nabavka rezervnih dijelova za LKT traktore, br.51/19)

U postupku javne nabavke broj 51/19 – Otvoreni postupak za nabavku rezervnih dijelova za LKT traktore, za potrebe JP ''ŠPD ZDK'' d.o.o. Zavidovići, proveden je postupak prikupljanja, otvaranja i ocjene ponuda.

Zapisnikom o javnom otvaranju ponuda, konstatovano je da je pristigla ponuda od jednog ponuđača za učešće u nadmetanju po navedenom javnom pozivu, i to od ponuđača „FORESTER“d.o.o. Sarajevo.

U postupku ocjene ponuda uvidom u pristiglu dokumentaciju ponuđača Komisija je konstatovala da je ponuđač „FORESTER“d.o.o. Sarajevo, dostavio ponudu u skladu sa tenderskom dokumentacijom i da ispunjava zahtjeve Ugovornog organa koji se tiču kvalificiranosti ponuđača za učešće u predmetnom postupku javnih nabavki, odnosno da je pristigla ponuda formalno-pravno ispravna.

Nadalje, komisija konstatuje da ponuda ponuđača  „FORESTER“ d.o.o. Sarajevo, iznosi 222.897,00 KM, a procijenjena vrijednost ugovora za predmetnu nabavku iznosi 218.210,00 KM, što je za 4.678,00 ili 2.14 % više od procijenje vrijednosti, te Komisija za javnu nabavku, u skladu sa članom 69. Stav 2. tačka e) i članom 70. Zakona o javnim nabavkama BiH, predlaže donošenje Odluke o poništenju postupka javne nabavke.

Ponuđač „FORESTER“d.o.o. Sarajevo, uložio je Žalbu na Odluku o poništenju postupka javne nabavke br. 51/19, koja je blagovremena, dopuštena i izjavljena od stane ovlaštene osobe.

U svojoj Žalbi, ponuđač navodi kako je proizvođač rezervnih dijelova za LKT smanjio obim proizvodnje rezervnih dijelova, a za neke dijelove čak i obustavio proizvodnju, te zbog manjih proizvodnih serija, cijena svake nove isporuke raste, i veća je od prethodne, pa zbog takve situacije neće biti realno zadržati dosadašnje cijene.

Ugovorni organ je razmotrio obrazloženje, hitnost postupka javne nabavke, činjenicu da je u navedenom postupku žalitelj bio jedini ponuđač, kao i osigurana sredstva za nabavku, te je iz tih razloga odlučio prihvatiti Žalbu ponuđača, te donio Odluku o prihvatanju Žalbe kao osnovane, a na osnovu nje i Odluku o izboru ponuđača „FORESTER“d.o.o. Sarajevo, kao najpovoljnijeg ponuđača za predmetnu nabavku.  

Odluku o usvajanju Žalbe i stavljanju van snage Odluke o poništenju postupka javne nabavke br. 51/19, možete preuzeti ovdje.

Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača u postupku br. 51/19, možete preuzeti ovdje.

Protiv ove Odluke može se izjaviti žalba direktoru JP “ŠPD ZDK” d.o.o. Zavidovići u roku od 5 (pet) dana od dana prijema odluke.