Novosti

26Mar

Zdravlje radnika na prvom mjestu, poruka je Uprave preduzeća

Kao društveno odgovorna kompanija, JP"ŠPD ZDK"d.o.o. Zavidovići je već poduzelo mjere kako bi dalo svoj doprinos u zaustavljanju širenja virusa.

Doneseno je nekoliko naredbi i odluka kojima se u skladu sa preporukama Federalne upave civilne zaštite, daju smjernice svim uposlenim o načinu ponašanja u novonastaloj situaciji.

25.03.2020.godine, održan je sastank Uprave preduzeća, na kojem su razmatrane ukupne prilike u preduzeću, nastale izbijanjem pandemije corona virusa.

Istaknuto je zadovoljstvo poštivanjem mjera koje je Uprava preduzeća donijela kao i odgovornim ponašanjem uposlenika preuzeća.

Uprava i dalje insistira na odgovornoj provedbi mjera koje su utvrđene odlukama, te da je najvažnije poduzeti sve kako bi se spriječilo izbijanje bolesti. U tom smislu, neophodno je i dalje provođenje zaštitnih mjera u vidu stalne dezinfekcije prostora, korištenja zaštitnih sredstava i izbjegavanje okupljanja.

Proizvodnja u ovom preduzeću je u toku ove sedmice obustavljena a sve radne aktivnosi su svedene na minimum, jer većina uposlenika, po preporuci, koristi godišnji odmor, sa posebnim naglaskom na radnike straije životne dobi.

"Mnoge bitke smo do sada dobili a ubijeđeni smo da ćemo dobiti i ovu. Stoga i dalje aplujemo na odgovorno ponašanje prema sebi i drugima, kako bi zajednički slavili pobjedu nad korona virusom. Uposlenici ovog preduzeća su vrijedni i odgovorni, zajednički ćemo vratiti preduzeće na pravi put i stići zaostale obaveze, kada se za to stvore uslovi  a za sada je najvažnije očuvanje zdravlja i sigurnosti od pandemije korona virusom", poruka je Uprave preduzeća.