JAVNI POZIVI

Početni datum
Krajnji datum

21Dec

Odluka o poništenju postupka javne nabavke rezervnih dijelova za vozila LADA, br. 93/22

ZATVORENO

DATUM ZAVRŠETKA: 04.01.2023.

Na osnovu člana 70. Zakona o javnim nabavkama BiH (Službeni glasnik BiH, br. 39/14), a shodno Zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda Komisije za javne nabavke od 20.12.2022. godine, donosi se slijedeća

O D L U K A

O poništenju postupka javne nabavke rezervnih dijelova za vozila LADA, br.93/22

Na osnovu javnog  poziva o nabavci broj: 93/22 – Otvoreni postupak za nabavku rezervnih dijelova za vozila LADA, za potrebe JP ''ŠPD ZDK'' d.o.o. Zavidovići, proveden je postupak prikupljanja i otvaranja ponuda.

Komisija za javne nabavke je u Zapisniku o javnom otvaranju ponuda, konstatovala da su na navedeni javni oglas, prispjele dvije blagovremene ponude i to od ponuđača “LADA AUTO”d.o.o. Banja Luka i “TOTAL TRADE”d.o.o. Doboj.  

Uvidom u pristiglu dokumentaciju ponuđača, Komisija je konstatovala da su ponuđači dostavili ponude u skladu sa tenderskom dokumentacijom i da ispunjavaju zahtjeve Ugovornog organa koji se tiču kvalificiranosti ponuđača za učešće u predmetnom postupku javne nabavke, odnosno da su pristigle ponude formalno - pravno ispravne.  

Nadalje, komisija je nakon provođenja e-aukcije, konstatovala da je ponuđena cijena oba ponuđača, znatno iznad procijenjene vrijednosti nabavke, te je donesena odluka o poništenju postupka.

Odluku možete preuzeti ovdje.

Protiv ove Odluke, može se izjaviti žalba direktoru JP “ŠPD ZDK” d.o.o. Zavidovići u roku od 10 (deset) dana od dana prijema odluke.