JAVNI POZIVI

Početni datum
Krajnji datum

20Aug

Odluka o poništenju postupka javne nabavke ulja za motorna vozila i motorne pile, br. 57-3/21

ZATVORENO

DATUM ZAVRŠETKA: 30.08.2021.

Na osnovu člana 69. stav 2. d) Zakona o javnim nabavkama BiH (Službeni glasnik BiH, br. 39/14), a shodno Zapisniku  o pregledu i ocjeni ponuda Komisije za javne nabavke, donosi se 

O D L U K A 

o poništenju postupka javne nabavke

(Nabavka ulja za motorna vozila i motorne pile, br. 57-3/21)

Na osnovu  javnog poziva o nabavci broj 57-3/21 – Nabavka ulja za motorna vozila i motorne pile, za potrebe JP ''ŠPD ZDK'' d.o.o. Zavidovići, proveden je postupak prikupljanja, otvaranja i ocjene ponuda.

Komisija za javnu nabavku, u Zapisniku o javnom otvaranju ponuda u postupku javne nabavke putem otvorenog postupka, konstatovala je da su za učestvovanje na navedenom javnom pozivu blagovremeno pristigle dvije (2) ponude u određenom krajnjem roku, i to od ponuđača „HIFA PETROL“d.o.o Sarajevo i „VALVOSON“d.o.o. Busovača, a da je ponuda ponuđača „BIOL“d.o.o. Konjic, dostavljena nakon predviđenog roka, te je kao takva, neotvorena, vraćena ponuđaču.

U postupku ocjene ponuda, Komisija je konstatovala da su ponude oba ponuđača u skladu sa tenderskom dokumentacijom, odnosno da su pristigle ponude formalno – pravno ispravne.

Nadalje, komisija je utvrdila da su ponude oba ponuđača, za lotove na kojima su učestvovali, iznad procijenje vrijednosti ponuđača, te je uzimajući u obzir navedeno predložila poništenje postupkajavne nabavke.

Odluku sa detaljnim obrazloženjem možete preuzeti ovdje.

Protiv ove odluke, može se uložiti žalba direktoru društva JP“ŠPD ZDK“ d.o.o. Zavidovići u roku od 10 (deset) dana od dana prijema odluke.