JAVNI POZIVI

Početni datum
Krajnji datum

15Sep

Odluka o djelimičnom usvajanju žalbe u postupku nabavke goriva, br.27-2/21

ZATVORENO

DATUM ZAVRŠETKA: 21.09.2021.

Na osnovu člana 100. Zakona o javnim nabavkama BiH (Službeni glasnik BiH, br.39/14) a shodno uloženoj žalbi na Odluku o izboru, zainteresovanog ponuđača HIFA – PETROL d.o.o. Sarajevo, donosi se

O D L U K A

O djelimičnom usvajanju žalbe

u postupku nabavke goriva, br.27-2/21

Žalba upućena od strane ponuđača HIFA – PETROL d.o.o. Sarajevo, na Odluku o izboru br.27-2/21, od 26.08.2021. godine, za nabavku goriva u vezi ispravnosti ponude ponuđača HOLDINA d.o.o. Sarajevo, usvaja se kao osnovana za LOT – 1, u pogledu 2. žalbenog navoda u vezi „garancije na ponudu“. Nakon pravosnažnosti ove odluke, Ugovorni organ će poništiti rezultat provedene e-aukcije za LOT -1 i ponovo zakazati e-aukciju bez ponuđača „HOLDINA“d.o.o. Sarajevo.

Odbijaju se navodi kao neosnovani, izjavljeni u žalbi pod rednim brojem 1., 3., i 4, izjavljeni u pogledu ispravnosti ponude ponuđača : HOLDINA d.o.o. Sarajevo za LOT – 1, LOT – 3 i LOT – 4.

Odbijaju se žalbeni navodi, navedeni u žalbi pod brojem 5., izjavljeni u pogledu ispravnosti ponuđača „ALMY“d.o.o. Zenica za LOT – 1, LOT – 3 i LOT – 4.

Protiv ove odluke, može se izjaviti žalba Uredu za razamatranje žalbi u Sarajevu, u roku od pet dana od dana prijema iste.

Odluku sa obrazloženjem, možete preuzeti ovdje.