JAVNI POZIVI

Početni datum
Krajnji datum

27Mar

Odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača i poništenju dijela javnog poziva za nabavku usluga tehničkog pregleda vozila, br. 14/24

ZATVORENO

DATUM ZAVRŠETKA: 02.04.2024.

Na osnovu člana 70. Zakona o javnim nabavkama BiH (Službeni glasnik BiH, br. 39/14), a shodno Zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda od 26.03.2024. godine,  donose se, 

O  D  L  U  K  E

o izboru najpovoljnijeg ponuđača i poništenju dijela javnog poziva za nabavku usluga tehničkog pregleda vozila, br.14/24             

Na osnovu javnog poziva za nabavku broj: 14/24 – Konkurentski postupak za nabavku usluga tehničkog pregleda vozila, za potrebe JP ''ŠPD ZDK'' d.o.o. Zavidovići, proveden je postupak prikupljanja i otvaranja ponuda.

Komisija za javne nabavke je u Zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda konstatovala da su na pomenuti javni poziv dostavljene dvije blagovremene ponude i to od ponuđača "OSING"d.o.o. Sarajevo i "AGRAM"d.d. Ljubuški.     

Uvidom u pristiglu dokumentaciju ponuđača, Komisija je konstatovala da je ponuda ponuđača "AGRAM"d.d. Ljubuški, dostavljena u skaldu sa tenderskom dokumentacijom, odnosno da je formalno - pravno ispravna, dok je ponuda ponuđača "OSING"d.o.o. Sarajevo, nepravilna. 

Nakon analize i ocjene pristiglih ponuda od strane Komisije za javnu nabavku, shodno utvrđenom kriteriju ''Najniža cijena tehnički zadovoljavajuće ponude'', najpovoljnija ponuda za LOT - 5, dostavljena je od ponuđača "AGRAM"d.d. Ljubuški te je donesena Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

Odluku možete preuzeti ovdje. 

Nakon analize i ocjene pristiglih ponuda od strane Komisije za javnu nabavku, utvrđeno je da za LOT - 1, LOT - 3 i LOT - 4, nije pristigla niti jedna blagovremena prijava, dok je za LOT - 2, prispjela jedna ponuda, koja je, kako je utvrđeno, nepravilna. Uzimajući u obzir navedeno, donesena je odluka o poništenju postupka javne nabavke za navedene lotove.

Odluku možete preuzeti ovdje.

Protiv ovih odluka, može se izjaviti žalba ugovornom organu u roku od 5 (pet) dana od dana prijema odluke.