JAVNI POZIVI

Početni datum
Krajnji datum

28Mar

Javno nadmetanje br. 06-PL/19 Prodaja drvnih sortimenata ”na paritetu tvrdi put”  na području „Šumarija Vareš“ LOT-1 G.J. “Gornja Trstionica Bukovica“ odjel 129

ZATVORENO

DATUM ZAVRŠETKA: 05.04.2019.

Na osnovu Odluke direktora o raspisivanju Javnog nadmetanja br. 03-1186-1/19 od  27.03.2019 god.raspisuje se:

J A V N O    N A D M E T A NJ E  br. 06–PL/19

Prodaja drvnih sortimenata ”na paritetu tvrdi put”  na području „Šumarija Vareš“ LOT-1 G.J. “Gornja Trstionica Bukovica“ odjel 129(neto drvne mase 1738 m3) na način pretprodaje. 

Prodavac zadržava pravo, da ne žaključi ugovor sa kupcem koji bude odabran kao najpovoljniji u ovom postupku licitacije, ukoliko se ne odabere ponuđač u postupku javne nabavke usluga sječe i izvoza za odjel koji je predmet licitacije a koji se provodi u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama. Pomenuto pravo prodavac zadržava iz razloga što se postupak prodaje na način pretrpodaje provodi u dva odvojena postupka.

Postupak prodaje drveta prije izvođenja radova se provodi putem licitacije pod uslovima propisanim Odlukom Vlade FBiH o načinu prodaje šumskih drvnih sortimenata Sl.novine FBiH br. 52/09 dok se postupak javne nabavke usluga sječe i izvoza za isti predmetni odjel provodi u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH.

Ukoliko se po javnom pozivu sječe i izvoza drvnih sortimenata za predmenti odjel ne odabere ponuđač, prodavac nema obavezu da zaključi ugovor sa kupcem koji bude odabran kao najpovoljniji u ovom postupku prodaje putem licitacije jer nije u mogućnosti iz tehničkih razloga vlastitim sredstvima realizovati poslove sječe i izvoza drvnih sortimenata. 

 Pravo učešća imaju sva pravna lica koja ispunjavaju slijedeće uslove : 
• Ispunjen Cjenovni obrazac ponude,
• Dokaz o uplati garancije za ozbiljnost ponude, 10% od početne vrijednosti lota (za svaki LOT posebna uplata) u iznosima kako slijedi:

 Za LOT-1 –   iznos uplate 20.956,00  KM

Ponuđači koju budu izabrani, dobit će pismeno obavještenje/poziv da u roku od 2 (dva) dana, od dana prijema obavještenja, ne računajući neradne dane, o dostavljanju dodatne dokumentacije.  Ponuđači koji su uz ponudu već dostavili tražene dokaze neće biti dužni ponovo ih dostavljati.

Ponuđačima čija ponuda ne bude izabrana kao najpovoljnija, garancija će se vratiti nakon što se zaključi ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem. Ukoliko izabrani najpovoljniji ponuđač ne zaključi ugovor, garancija se neće vratiti, a ugovor će se zaključiti sa drugorangiranim ponuđačem.

Ponude slati u zatvorenoj koverti najkasnije do 05.04.2019. godine do 10:00 sati  na protokol JP “ŠPD ZDK” d.o.o. Zavidovići, sa naznakom ''Licitacija br. 06 – PL/19 –prodaja drvnih sortimenata “na paritetu tvrdi put” LOT-1 – NE OTVARATI.

Rok za dostavljanje ponuda ističe 05.04.2019. godine u 10:00 sati. Ponude koje su dostavljene po isteku ovog roka će biti vraćene ponuđaču neotvorene.

Prijave slati na adresu JP “ŠPD ZDK” d.o.o. Zavidovići, Ulica Alije Izetbegovića br.25. Zavidovići.

Napomena : Obavezno je apliciratina na cijeli LOT, parcijalne ponude će biti odbijene. Cjenovni obrazac ponude treba biti potpisan i popečaćen.

Ukoliko ponuđena jedinična cijena po bilo kom sortimentu i klasi je neodređena ili niža od početnih cijena u obrascima, ponuda će se smatrati neprihvatljivom i kao takva će biti odbijena.

Ukoliko ponuda ne bude kompletna u dijelu tražene dokumentacije odnosno ponuđač bude ocijenjen kao nekvalificiran za učešće u nadmetanju, ista će se odbaciti.  

Javno otvaranje će se obaviti dana 05.04.2019.godine u 11:00 sati u prostorijama Uprave društva u Zavidovićima u Ulici Alije Izetbegovića br. 25.

Dodatne informacije kao i cjenovni obrazac ponude možete preuzeti klikom ovdje.