JAVNI POZIVI

Početni datum
Krajnji datum

28Jan

Odluka o obustavljanju postupka javne nabavke goriva, br. 07/20

ZATVORENO

DATUM ZAVRŠETKA: 31.12.2020.

Na osnovu člana 110. Zakona o javnim nabavkama BiH (Službeni glasnik BiH, br. 39/14) , a shodno zaprimljenoj žalbi na tendersku dokumentaciju,  donosi se,

O D L U K A 

o obustavljanju  postupka javne nabavke goriva, br. 07/20

Na osnovu javnog poziva za nabavku goriva, za potrebe JP“ŠPD ZDK“d.o.o. Zavidovići, objavljena je tenderska dokumentacija na portalu www.ejn.gov.ba, čime je postala dostupna svim zainteresovanim ponuđačima.

Nakon preuzimanja tenderske dokumentacije jednog od zainteresovanih ponuđača, izjavljena je Žalba na tendersku dokumentaciju.

Ispitujući procesne pretpostavke za rješavanje izjavljene žalbe, shodno odredbi člana 100. Stav 1. Zakona o javnim nabavkama BiH, ugovorni organ konstatuje da je izjavljenja žalba blagovremena, dopuštena i izjavljena od strane ovlaštenog lica.

Navedeni postupak, u skladu sa članom 110. ZJN, obustavlja se do donošenja odluke Ureda za razmatranje žalbi po osnovu izjavljene žalbe.

Na osnovu navedenog, obavještavaju se ponuđači koji su preuzeli tendersku dokumentaciju za ovaj postupak, da se do daljnjeg prolongira zakazano dostavljanje ponuda.

O novom terminu za dostavljanje ponuda, JP“Šumsko – privredno društvo Zeničko – dobojskog kantona“, blagovremeno će obavijestiti zainteresovane ponuđače koji su preuzeli tendersku dokumentaciju.  

Odluku možete preuzeti ovdje.