Novosti

18Feb

Javni oglas za prijem u radni odnos na određeno vrijeme

Na osnovu članova 4. i  8. Uredbe o postupku prijema u radni odnos u javnom sektoru u Zeničko-dobojskom kantonu (Službene novine Zeničko-dobojskog kantona broj: 8/19) i članova 2. i 6. Pravilnika o radu Javnog preduzeća “Šumsko-privredno društvo Zeničko-dobojskog kantona” d.o.o. Zavidovići – prečišćeni tekst, te na osnovu Odluke o potrebi prijema u radni odnos na određeno radno vrijeme broj: 03-874/21 od 16.02.2021. godine raspisuje se:

J A V N I  O G L A S

za prijem u radni odnos na određeno radno vrijeme

POSLOVNA JEDINICA „ŠUMARIJA“ OLOVO

A.RADNA JEDINICA OLOVO

1. Šumarski tehničar primač-otpremač - 3 izvršioca

2. Vozač zglobnog traktora-radnik u šumarstvu - 1 izvršilac

B.RADNA JEDINICA SOLUN

1. Vozač – pomoćni radnik - 1 izvršilac

2. Vozač zglobnog traktora-radnik u šumarstvu - 1 izvršilac

3. Sjekač-radnik u šumarstvu - 4 izvršioca

4. Radnik u šumarstvu - 4 izvršioca

5. Kočijaš-pomoćni radnik - 2 izvršioca

POSLOVNA JEDINICA „ŠUMARIJA“ VAREŠ

1. Inženjer u šumarstvu - 1 izvršilac

2. Referent šumarstva - 1 izvršilac

3. Vozač zglobnog traktora-radnik u šumarstvu - 1 izvršilac

4. Sjekač-radnik u šumarstvu - 1 izvršilac

5. Radnik u šumarstvu - 1 izvršilac

POSLOVNA JEDINICA „ŠUMARIJA“ZAVIDOVIĆI

1. Inženjer u šumarstvu - 1 izvršilac

2. Radnik u šumarstvu - 1 izvršilac

OPĆI USLOVI:

1. Da je državljanin Bosne i Hercegovine

2. Da je stariji od 18 godina

3. Da je zdravstveno sposoban za vršenje poslova predviđenih za radno mjesto na koje bude izabran.

DOKAZI KOJI SE DOSTAVLJAJU NA OGLAS:

1.Prijava na oglas

2. Uvjerenje o državljanstvu (original ili ovjerena kopija)

3. Potvrda o prebivalištu CIPS (original ili ovjerena kopija)

4. Diploma o završenom obrazovanju (ovjerena kopija)

5. Potvrda o radnom iskustvu ili uvjerenje Porezne uprave ( original ili ovjerena kopija)

6. Ovjerena kopija vozačke dozvole za radno mjesto “Vozač-pomoćni radnik”

7. Potvrda/Uvjerenje o osposobljenosti upravljanja šumskim zglobnim traktorom za radno mjesto “Vozač zglobnog traktora-radnik u šumarstvu” ( original ili ovjerena kopija)

8. Potvrda/Uvjerenje o osposobljenosti rada motornom pilom za radno mjesto “Sjekač-radnik u šumarstvu” ( original ili ovjerena kopija).

Jednom prijavom se može konkurisati na više radnih mjesta (precizno označiti radno mjesto, poslovnu jedinicu, radnu jedinicu).

NAPOMENE ZA KANDIDATE:

Radni odnos se zasniva na određeno vrijeme u trajanju do 90 dana a najduže do 30.06.2021. godine.

Za oglašena radna mjesta nije predviđen probni rad.

Kontakt osoba zadužena za davanje dodatnih obavještenja Šarić Edisa, sekretar društva.

Prijava na javni oglas mora biti potpisana od podnosioca prijave, u suprotnom će se smatrati neurednom prijavom.

Nepotpune, neblagovremene i neuredne prijave, odnosno prijave kandidata koji uz prijavu na konkurs ne dostave traženu dokumentaciju, neće biti razmatrane.

KRITERIJI ZA BODOVANJE:

Postupak izbora  za kandidate za radna mjesta za koja je kao uslov propisano osnovno i srednje obrazovanje zasniva se na razmatranju dostavljene dokumentacije i održanom intervjuu sa svakim od kandidata koji će vršiti komisija koja ima za cilj da utvrdi personalne karakteristike i iskazane sposobnosti kandidata za obavljanje poslova konkretnog radnog mjesta. Kandidat će biti bodovan ocjenama od 1 do 5.

Za radna mjesta za koja je kao uslov propisano više i visoko obrazovanje postupak izbora se zasniva na razmatranju dostavljene dokumentacije, te održanom pismenom i stručnom ispitu sa svakim kandidatom.

Pismeni dio stručnog ispita kandidati polažu u vidu testa koji se sastoji od 15 pitanja i svaki tačan odgovor ocjenjuje se sa jednim bodom, a na usmenom stručnom ispitu kandidate ocjenjuje svaki član komisije dodjeljujući određen broj bodova najviše do 5 bodova.

Samo kandidati koji su na pismenom stručnom ispitu ostvarili najmanje 10 tačnih odgovora mogu pristupiti usmenom stručnom ispitu.

Konačna ocjena kandidata za radna mjesta za koja je kao uslov propisano osnovno i srednje obrazovanje čini zbir bodova datih od svakog člana komisije, a za radna mjesta za koja je kao uslov propisano više ili visoko obrazovanje  konačnu ocjenu čini zbir bodova sa pismenog i usmenog dijela stručnog ispita.

Izuzetak čini radno mjesto “Referent šumarstva” gdje kao poseban uslov propisan BA-180ECTS-šumarski fakultet/odsjek šumarstvo/SSS-IV šumarski tehničar,  postupak  izbora kandidata vršit će se na način koji je propisan za visoko stručno obrazovanje.

Literatura iz koje će biti pismeni i usmeni stručni ispit:

Radno mjesto Inženjer u šumarstvu:

1. Zakon o šumama (Službene novine Zeničko-dobojskog kantona 8/13)

2. Pravilnik o načinu odabiranja, doznaci i sječi stabala ili površina za sječu (Službene novine Zeničko-dobojskog kantona broj: 13/13),

3. Pravilnik o sadržaju i postupku izrade šumskogospodarskih osnova za državne i privatne šume (Službene novine Zeničko-dobojskog kantona broj: 13/13),

4. Pravilnik o obimu mjera o uspostavljanju i održavanju šumskog reda i načina njihovog provođenja (Službene novine Zeničko-dobojskog kantona broj: 13/13).

5. Pravilnik o načinu žigosanja, odbrojčavanja, premjeravanja, sadržaju i načinu izdavanja otpremnog iskaza za drvo (Službene novine Zeničko-dobojskog kantona broj: 13/13). 

Radno mjesto Referent šumarstva:

1. Zakon o šumama (Službene novine Zeničko-dobojskog kantona 8/13)

2. Pravilnik o načinu odabiranja, doznaci i sječi stabala ili površina za sječu (Službene novine Zeničko-dobojskog kantona broj: 13/13),

3. Pravilnik o sadržaju i postupku izrade šumskogospodarskih osnova za državne i privatne šume (Službene novine Zeničko-dobojskog kantona broj: 13/13),

4. Pravilnik o obimu mjera o uspostavljanju i održavanju šumskog reda i načina njihovog provođenja (Službene novine Zeničko-dobojskog kantona broj: 13/13),

5. Pravilnik o načinu žigosanja, odbrojčavanja, premjeravanja, sadržaju i načinu izdavanja otpremnog iskaza za drvo (Službene novine Zeničko-dobojskog kantona broj: 13/13).

O vremenu i mjestu održavanja postupka izbora poslodavac će obavijestiti kandidate u pisanom obliku, putem obavijesti koja će biti dostavljena na adresu kandidata, kao i na e-mail adresu ukoliko je ista navedena u prijavi i to najmanje 5 dana prije održavanja ispita. U postupku izbora kandidata poslodavac će isključivo komunicirati sa kandidatom pismenim putem.

Kandidati koji budu izabrani dužni su u roku od 15 dana od dana zaprimanja obavještenja o njihovom izboru kao najboljem kandidatu, dostaviti ljekarsko uvjerenje.

Osnovna plaća je proizvod najniže neto plaće i koeficijenta složenosti poslova. Najniža neto plaća utvrđuje se u iznosu od 55% prosječne plaće isplaćene u Federaciji BiH prema posljednjim objavljenom podatku Federalnog zavoda za statistiku za prethodnu godinu za mjesečni fond od 176 sati te se koriguje za efektivni fond sati za tekući (obračunski) mjesec.

Prijave na oglas se mogu lično predati u Poslovnoj jedinici,  a mogu se dostaviti i preporučenom poštom na adresu:

Javno preduzeće

“Šumsko-privredno društvo Zeničko-dobojskog kantona” d.o.o. Zavidovići,

Ulica Alije Izetbegovića br. 25. Zavidovići,

72220 Zavidovići

(sa naznakom –NE OTVARAJ – PRIJAVA NA JAVNI OGLAS)

Ovaj oglas će biti objavljen u dnevnom listu “Dnevni avaz” i putem web stranice preduzeća (www.spdzdk.ba), kao i na web stranici osnivača – Zeničko-dobojski kanton (www.zdk.ba).

Oglas se dostavlja i u JU Služba za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona najkasnije na dan objave u dnevnom listu, koja ga isti dan objavljuje na svojoj web stranici.

Prijava sa traženim dokumentima dostavlja se u roku od 8 dana od dana njegove posljednje objave.