Novosti

26Dec

Javni oglas za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme, br. 03-6351-1/23, od 26.12.2023. godine

Na osnovu članova 4. i  8. Uredbe o postupku prijema u radni odnos u javnom sektoru u Zeničko-dobojskom kantonu (“Službene novine Zeničko-dobojskog kantona” broj: 9/23, 14/23) i članova 2. i 6. Pravilnika o radu Javnog preduzeća “Šumsko-privredno društvo Zeničko-dobojskog kantona” d.o.o. Zavidovići – novi prečišćeni tekst broj: 03-1803/23 od 08.05.2023. godine, te na osnovu Odluke o potrebi prijema radnika u radni odnos na neodređeno vrijeme broj: 03-6351/23 od 25.12.2023. godine raspisuje se:

J A V N I  O G L A S

za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme

 

I EKONOMSKO-KOMERCIJALNI POSLOVI - FINANSIJSKO-RAČUNOVODSTVENA SLUŽBA

1. Referent za obračun plaća - 1 izvršilac

II     PJ “ŠUMARIJA “ ZAVIDOVIĆI - UPRAVA ZAVIDOVIĆI

1. Inženjer u šumarstvu - 1 izvršilac 

III   PJ “ŠUMARIJA “ ŽEPČE

1. Inženjer u šumarstvu  - 1 izvršilac 

IV   PJ “ŠUMARIJA “ ZENICA

1. Referent fakturisanja-blagajnik - 1 izvršilac

OPĆI USLOVI ZA SVA OGLAŠENA RADNA MJESTA:

1. Da je državljanin Bosne i Hercegovine

2. Da je stariji od 18 godina

3. Da je zdravstveno sposoban za vršenje poslova predviđenih za oglašeno radno mjesto.

POTREBNA DOKUMENTACIJA:

1. Prijava na oglas

2. Potvrda o prebivalištu CIPS - PBA-3 obrazac (original ili ovjerena kopija)

3. Dokaz o završenom obrazovanju /diploma (ovjerena kopija)

4. Potvrda o radnom iskustvu ili uvjerenje Porezne uprave ( original ili ovjerena kopija) 

NAČIN PRIJAVE NA JAVNI OGLAS:

Kandidati su dužni prijavu na javni oglas podnijeti na prijavnom obrascu koji je sastavni dio ovog javnog oglasa i isti se može preuzeti na web stranici preduzeća ili u sjedištu preduzeća ili u najbližoj poslovnoj jedinici preduzeća.

Jednom prijavom se može konkurisati na više radnih mjesta, s tim da kandidat prilikom popunjavanja prijave upisuje radna mjesta na koja se prijavljuje po redoslijedu vlastitih prioriteta.

Skreće se pažnja kandidatima da uredno popune prijavni obrazac . Kandidati koji ne dostave prijavu na propisanom obrascu sa svim elementima navedenim u prijavi ili prijava ne bude potpisana od podnosioca prijave ili dostave prijavu koja je neblagovremena, nepotpuna ili neuredna, bit će isključeni iz dalje procedure javnog oglasa. 

KRITERIJI ZA BODOVANJE:

- Postupak izbora kandidata prijavljenih za radna mjesta za koje je kao uslov propisano srednje obrazovanje zasniva se na razmatranju dostavljene dokumentacije i održanom intervjuu sa svakim od kandidata, koji će vršiti komisija koja ima za cilj da utvrdi personalne karakteristike i iskazane sposobnosti kandidata za obavljanje poslova konkretnog radnog mjesta. Kandidat će biti bodovan ocjenama od 1 do 5.

Konačna ocjena kandidata za radno mjesto za koje je kao uslov propisano srednje obrazovanje čini zbir bodova datih od svakog člana komisije.

- Za radna mjesta za koja je kao uslov propisano visoko obrazovanje, postupak izbora se zasniva na razmatranju dostavljene dokumentacije, te održanom stručnom ispitu ( pismeni i usmeni dio) sa svakim kandidatom.

Pismeni dio stručnog ispita kandidati polažu u vidu testa koji se sastoji od 15 pitanja i svaki tačan odgovor ocjenjuje se sa jednim bodom, a na usmenom stručnom ispitu kandidate ocjenjuje svaki član komisije dodjeljujući određen broj bodova, a najviše 5 bodova.

Samo kandidati koji su na pismenom stručnom ispitu ostvarili najmanje 10 tačnih odgovora mogu pristupiti usmenom stručnom ispitu.

Konačnu ocjena kandidata, za radna mjesta za koja je kao uslov propisano visoko obrazovanje,  čini zbir bodova sa pismenog i usmenog dijela stručnog ispita.

O vremenu i mjestu održavanja postupka izbora poslodavac će obavijestiti kandidate u pisanom obliku, putem obavijesti koja će biti dostavljena na adresu kandidata, kao i na e-mail adresu ukoliko je ista navedena u prijavi i to najmanje 5 dana prije održavanja intervjua. Obavijest će biti objavljena i na web stranici i oglasnoj tabli poslodavca. U postupku izbora kandidata poslodavac će komunicirati sa kandidatom pismenim putem.

Kandidati koji budu izabrani, dužni su u roku od 15 dana od dana zaprimanja obavještenja o njihovom izboru kao najuspješnijem kandidatu, dostaviti ljekarsko uvjerenje o zdravstvenoj i radnoj sposobnosti za obavljanje poslova radnog mjesta za koje se prijavio, u suprotnom neće doći do potpisivanja ugovora o radu, odnosno kandidat se uklanja sa liste uspješnih kandidata. 

Literatura za pismeni i usmeni stručni ispit:

Radna mjesta  “Inženjer u šumarstvu” u PJ “Šumarija” Zavidovići i PJ “Šumarija” Žepče:

1. Zakon o šumama (“Službene novine Zeničko-dobojskog kantona”,broj: 8/13, 1/15 i 5/21)

2. Pravilnik o načinu odabiranja, doznaci i sječi stabala ili površina za sječu (“Službene novine Zeničko-dobojskog kantona “, broj: 13/13),

3. Pravilnik o sadržaju i postupku izrade šumskogospodarskih osnova za državne i privatne šume (“Službene novine Zeničko-dobojskog kantona”, broj: 13/13),

4. Pravilnik o obimu mjera o uspostavljanju i održavanju šumskog reda i načina njihovog provođenja (“Službene novine Zeničko-dobojskog kantona”, broj: 13/13),

5. Pravilnik o načinu žigosanja, odbrojčavanja, premjeravanja, sadržaju i načinu izdavanja otpremnog iskaza za drvo (“Službene novine Zeničko-dobojskog kantona “ ,broj: 13/13).

6. Zakon o sjemenu i sadnom materijalu šumskih i hortikulturnih vrsta drveta i grmlja (“Službene novine FBiH” broj: 71/05),

7. Pravilnik o načinu pakiranja, plombiranja i deklarisanju šumskog i hortikulturnog sadnog materijala (“Službene novine FBiH “broj: 79/07),

8. Pravilnik o načinu i metodologiji stručnog pregleda proizvodnje sadnog materijala (“Službene novine FBiH “broj: 79/07)

9. Pravilnik o uzgoju, iskorištavanju, sakupljanju i prometu sekundarnih šumskih proizvoda

10. (“Službene novine Zeničko-dobojskog kantona” broj: 13/13). 

NAPOMENE ZA KANDIDATE:

Radni odnos se zasniva na neodređeno vrijeme .

Za oglašena radna mjesta nije predviđen probni rad.

Za davanje dodatnih obavještenja kandidati se mogu obratiti Kadrovskoj službi preduzeća.

Osnovna plaća je proizvod najniže neto plaće i koeficijenta složenosti poslova koje radnik obavlja i ostvarenog fonda sati u skladu sa pravilnikom o radu i ugovorom o radu. Najniža plaća se utvrđuje u iznosu od 55% prosječne mjesečne neto plaće isplaćene u Federaciji BiH prema posljednjim objavljenom podatku Federalnog zavoda za statistiku za prethodnu godinu za mjesečni fond od 176 sati te se koriguje za efektivni fond sati za tekući (obračunski) mjesec.

Prijava na oglas sa traženim dokumentima dostavlja se u roku od 8 dana od dana posljednje objave Javnog oglasa.

Prijave na oglas se mogu predati lično na protokolu sjedišta Društva ili najbližih poslovnih jedinica ili preporučenom poštom na adresu: 

Javno preduzeće

“Šumsko-privredno društvo Zeničko-dobojskog kantona” d.o.o. Zavidovići,

Ulica Alije Izetbegovića br. 25

72220 Zavidovići

Sa naznakom:” Javni oglas za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme” 

Ovaj oglas će biti objavljen u dnevnom listu “Dnevni avaz”, putem web stranice preduzeća (www.spdzdk.ba) i na web stranici osnivača – Zeničko-dobojski kanton (www.zdk.ba).

Oglas se dostavlja i u JU Služba za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona najkasnije na dan objave u dnevnom listu, koja ga isti dan objavljuje na svojoj web stranici.

Integralni tekst javnog oglasa sa detaljnim opisom pozicija, možete preuzeti ovdje.

Obrazac za prijavu na javni oglas, možete preuzeti ovdje.